Δελτίο Τύπου: Συνάντηση του ΤΕΕ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλο

Σήμερα, Τρίτη 24/01/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο στο Υπουργείο. Τέθηκαν σε συζήτηση όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου και εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες για τις άμεσες συνέπειες από την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε να διερευνήσει την αποσύνδεση της ασφάλισης από την ιδιότητα του μηχανικού με θετική διάθεση, εξέφρασε την πολιτική βούληση για προάσπιση της εγγυοδοσίας με καλύτερους ει δυνατόν όρους από το υφιστάμενο καθεστώς, δεσμεύτηκε πολιτικά ότι δε θα υπάρξουν κατασχέσεις από το ΚΕΑΟ για ασφαλιστικές οφειλές εκτός από τις περιπτώσεις των συστηματικών μεγαλοοφειλετών, δήλωσε την προθυμία να εκδοθεί υπουργική απόφαση για την προστασία των άνεργων συναδέλφων με τις κατά το δυνατόν ευνοικότερες συνθήκες, μας πληροφόρησε ότι προσπαθεί να βρεί τρόπο για ευνοική ρύθμιση των παλαιών ασφαλιστικών οφειλών με πάγωμα και σύστημα πολλών δόσεων και δήλωσε πρόθυμη να υλοποιήσει βελτιωτικές παρεμβάσεις κατά την εφαρμογή του νόμου προκειμένου να αποσοβηθούν τα δυσβάστακτα βάρη του ασφαλιστικού. Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα μεν, δεν επαναπαυόμαστε όμως. 

Είναι ευθύνη του ΤΕΕ να παρακολουθεί από κοντά την προώθηση και υλοποίηση ευνοικών ρυθμίσεων για τους μηχανικούς, να ενημερώνει τακτικά τους συναδέλφους και να τους κινητοποιεί όποτε αυτό είναι απαραίτητο. Αυτό θα πράξουμε καθώς θεωρούμε ότι η παρεμβατικότητα και η κινητοποίηση οφείλουν να είναι βασικά χαρακτηριστικά της τακτικής του ΤΕΕ σε αντίθεση με την αδράνεια του απερχόμενου προέδρου του ΤΕΕ που και σήμερα, για πολλοστή φορά, παρενέβη λιγότερο από όλους χωρίς να εκφράσει εντέλει άποψη και θέσεις… 

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε