Εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπείς απολαβές

banner-theseis-fΤα χρόνια της οικονομικής κρίσης σήμαναν τη συρρίκνωση του Τεχνικού κλάδου με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους μισθωτούς συναδέλφους. ‘Όσοι δεν οδηγήθηκαν στην ανεργία αναγκάστηκαν να δουλεύουν με επισφαλείς σχέσεις εργασίας, να υπερεργάζονται με απολαβές σημαντικά μειωμένες και απλήρωτες υπερωρίες. Είναι κοινό μυστικό ότι η κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων οδήγησε στα όρια της επιβίωσης χιλιάδες μισθωτούς μηχανικούς. Από την στιγμή μάλιστα που το καθεστώς εξαρτημένης σχέσης εργασίας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών διογκώθηκε, τα προβλήματα αυτά διογκώθηκαν έτι περαιτέρω.

Στη νέα περίοδο, ειδικά τώρα που η ανάκαμψη και η αύξηση των εργασιών είναι ορατές, οφείλουμε να αναλάβουμε δράση, ώστε η προσδοκώμενη ανάπτυξη της οικονομίας να έρθει με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα, δίκαιες αμοιβές, αξιοπρεπείς συνθήκες και ωράριο για τους μισθωτούς εργαζομένους.

Απέναντί μας έχουμε μία κυβέρνηση που ήρθε για να καταργήσει ό,τι έχει απομείνει. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, συνοδοιπόρος της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει την αφωνία και την απραξία, διευκολύνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτήν την αποστολή. Δε θα αφήσουμε το ΤΕΕ να ακολουθήσει το δρόμο του.

Για αυτό:

  • Παίρνουμε την πρωτοβουλία και διαμορφώνουμε τις συνθήκες ώστε να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (συμπεριλαμβανομένου   του   ΔΠΥ )     μεταξύ   των   αρμόδιων ενώσεων και σωματείων του κλάδου
  • Διεκδικούμε την νομοθετική αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης και των αντίστοιχων δικαιωμάτων για όσους εργάζονται με το καθεστώς των ΔΠΥ (μπλοκάκια)
  • Ενεργοποιούμε το Γραφείο   Θεμάτων   Εργασίας  με νομική υποστήριξη για   την καταγραφή   της   απασχόλησης,   την   καταγγελία   εργοδοτικών   αυθαιρεσιών και  την   επίλυση   εργασιακών ζητημάτων.