Fast-track αναγνώριση κολεγίων, επίθεση στους μηχανικούς

Η fast-track αναγνώριση των κολεγίων είναι προ των πυλών, όπως προβλέπεται στο προς ψήφιση «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο. Συνιστά εξόφθαλμη πριμοδότηση των ιδιωτικών παραμάγαζων αμφιβόλου ποιότητας και κίνηση de facto υποβάθμισης των σπουδών και του επαγγέλματός μας.

Η Διοίκηση του ΤΕΕ επιλέγει την αφωνία μπροστά σε αυτήν την επίθεση. Έχουν περάσει ήδη δύο βδομάδες από τη σχετική απόφαση της Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για την υλοποίηση των δράσεων, για τις οποίες μάλιστα δεσμεύτηκε με την ψήφο του.

Δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η ΔΚΜ θα στρεφόταν ενάντια στην κυβέρνηση. Η κοινωνία των μηχανικών οφείλει να γνωρίζει ότι εδώ και πολλούς μήνες η ΔΚΜ μαζί με τη ΔΗΣΥΜ και τη ΔΗΠΑΜ περνάνε κατά πλειοψηφία στη Διοικούσα Επιτροπή την ένταξη στο ΤΕΕ αποφοίτων με σπουδές και τίτλους αμφιβόλου ποιότητας.

Εξάλλου βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και η Νέα Δημοκρατία κινητοποιεί σύσσωμο το μηχανισμό της κυνηγώντας την επανεκλογή του νύν προέδρου.

Να σταματήσουμε την υποβάθμιση. Να μην αποδεχτούμε το μέλλον τους.

This entry was posted in Αλλες Παρατάξεις, Αντιπροσωπέια ΤΕΕ, Αναπτυξιακά θέματα, Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΕ, Επαγγελματικά δικαιώματα, Επαγγελματικά θέματα, Νέοι Μηχανικοί, Παιδεία. Bookmark the permalink.

1 Responses to Fast-track αναγνώριση κολεγίων, επίθεση στους μηχανικούς

  1. Παράθεμα: Ανώνυμος

Σχολιάστε