Σχόλιο στη νέα παρέμβαση του πρ. του ΤΕΕ σχετικά με την εγκύκλιο 226 περί ασφαλιστικής ενημερότητας

Με νέα παρέμβασή του ο πρ. του ΤΕΕ κ. Στασινός, αφού δημιούργησε θέμα εκ του μη όντος σχετικά με την απαίτηση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας, έρχεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο το θέμα. Αναγνωρίζει πως κάποιες ΥΔΟΜ εφαρμόζουν την ξεκάθαρη εγκύκλιο και κάποιες όχι. Αντί λοιπόν στην ανακοίνωσή του να αναφέρει πως είναι υποχρέωση των ΥΔΟΜ να εφαρμόζουν τις εγκυκλίους του Υπουργείου ζητάει διευκρινιστική εγκύκλιο για την εγκύκλιο!

Πόσο πιο ξεκάθαρο μπορεί να είναι ένα έγγραφο το οποίο αναφέρει ρητά ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίζονται; Και για πιο λόγο θα πρέπει να αναφέρονται ποια δικαιολογητικά ΔΕΝ πρέπει να προσκομίζονται; Θα πρέπει επομένως να αναφέρονται όλα τα πιθανά δικαιολογητικά τα οποία ζητούνται ή ζητούνταν κατά καιρούς από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα οποία δεν θα αναζητούνται από τις ΥΔΟΜ. Δηλαδή κατά τον κ. Στασινό η διευκρινιστική εγκύκλιος της εγκυκλίου θα πρέπει να αναφέρει πως ΔΕΝ προσκομίζεται φορολογική ενημερότητα, πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, Ε9, πόθεν έσχες, πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κλπ.

Ως συνάδελφοι μηχανικοί συνεχίζουμε να μην κατανοούμε την διαρκή πίεση που ασκεί ο πρ. του ΤΕΕ ώστε να αποκλειστούν συνάδελφοι από το επάγγελμα λόγω της κρίσης.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε