Απόπειρα δημοκρατικής εκτροπής στο ΤΕΕ

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών καταγγέλλει απερίφραστα την απόπειρα του προέδρου του ΤΕΕ κ. Στασινού να επιβάλει πραξικοπηματικά στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τη λήψη απόφασης για υπερψήφιση της πρότασης της τρόικα στο επερχόμενο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές που δοκιμάζεται η χώρα μας, ο λαός και οι χιλιάδες συνάδελφοι, ο κ. Στασινός και η ομάδα του επέλεξαν να καλέσουν εκπρόθεσμα σε έκτακτη συνεδρίαση με παραπλανητική ημερήσια διάταξη (για του λόγου το αληθές επισυνάπτεται η πρόσκληση) χωρίς εισήγηση όπως προβλέπει ο νόμος, για προφανείς λόγους, στήνοντας παράλληλα επιμελώς στο παρασκήνιο την πραξικοπηματική επιβολή του σχεδίου τους. Και όλα αυτά ενώ την ίδια ώρα όλες οι αποφάσεις όλων των συλλογικών οργάνων του ΤΕΕ μέχρι πριν μια βδομάδα στέκονται απέναντι σε κάθε απόφαση που θα επιβεβαίωνε τις μνημονιακές πολιτικές και τους εκβιασμούς της τρόικα και των εγχώριων φίλων τους (βλέπε ασφαλιστικό μηχανικών). Οι πολιτικές απόψεις τόσο του κ. Στασινού  όσο και των συνοδοιπόρων του από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ στην Δ.Ε. του ΤΕΕ είναι οικτρά μειοψηφικές στους μηχανικούς.

Οι εκπρόσωποι της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών, της Συσπείρωσης και της ΕΛΕΜ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση προκειμένου να μη νομιμοποιήσουν τις μεθοδεύσεις των μνημονιακών δυνάμεων. Και πάλι όμως ο πρόεδρος του ΤΕΕ επιχείρησε να λάβει απόφαση χωρίς απαρτία. Η εκτροπή αποφεύχθηκε χάρη στην παρουσία δεκάδων συναδέλφων που βρίσκονταν εκεί εκφράζοντας την αγωνία τους για την τύχη της χώρας. Δε χρειάζεται καν να επισημανθεί το αυτονόητο: δεν υπήρξε ούτε τραμπουκισμός, ούτε προπηλακισμός. Τέτοιες πρακτικές δε συνάδουν εξάλλου με το ήθος και τις αξίες της αριστεράς. Είναι μόνο προιόν της φαντασίας κάποιων που στοχεύουν στην πόλωση και το διχασμό.

Όσα κόλπα κι αν εφευρίσκει η Νέα Δημοκρατία για να εκφοβίσει ή να παραπλανήσει την κοινωνία πέφτουν στο κενό. Όπως και η ατυχής απόπειρα του βουλευτή της ΝΔ κ. Αυγενάκη που το μόνο που ήξερε πάντα ήταν να ψηφίζει μνημόνια και μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού και των μηχανικών.

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

1 Responses to Απόπειρα δημοκρατικής εκτροπής στο ΤΕΕ

  1. Ο/Η Konstantinos Savvidis λέει:

    ενημερώστε μας τι έγινε

Σχολιάστε