Death-test στην τράπεζα Αττικής με Σελλιανάκη, Μάναλη, Μπακατσέλο και Γραμματίδη

Καταγγελία της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών

Την Παρακευή 07/02/2014, η τράπεζα Αττικής κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, τοποθέτησε στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον κ. Γκίκα Μάναλη και στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου τον κ. Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, ενώ ταυτόχρονα εξέλεξε ως μέλη του σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κ.κ. Κωνσταντίνου Γουβάλα, Αικατερίνης Ζευγώλη και Ευθυμίας Δελή τους κυρίους Γκίκα Μάναλη, Νικόλαο Μπακατσέλο και Γιάννο Γραμματίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πρόταση της ΔΕ/ΤΣΜΕΔΕ για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου ήταν ο κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, πρώην πρόεδρος του Ταμείου Δανείων και Παρακαταθηκών. Δεν γνωρίζουμε με ποια διαδικασία παρακάμφθηκε η αρχική πρόταση της ΔΕ/ΤΣΜΕΔΕ και κατέληξε το ΔΣ της τράπεζας με τη νέα αυτή σύνθεση.

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά, όπως και ολόκληρη η χώρα, τα βιογραφικά, τις συγγένειες, τις πολιτικές θέσεις και τις εξαρτήσεις, των ατόμων που τοποθετήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο και στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Γνωρίζουμε τον σημερινό πλέον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γκίκα Μάναλη, από το ρόλο του ως ειδικού διαχειριστή του κλεισίματος της ΕΡΤ, καθώς και ως ειδικού στα χρηματοοικονομικά στην τράπεζα First Business Bank (FBB) του άρτι αποφυλακισθέντα  κ.Ρέστη.

Γνωρίζουμε τον κ. Νικόλαο Μπακατσέλο, συμμέτοχο των κ.κ. Λαμπράκη και Ψυχάρη στην εκδοτική Βορείου Ελλάδος, καθώς και μέλος του ΔΣ της πάλαι ποτέ OMEGA BANK, του προφυλακισμένου κ. Λαυρεντιάδη.

Γνωρίζουμε τον κ.  Γιάννο Γραμματίδη, πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου, αγαπημένου παιδιού της τρόικας, για τις απόψεις του περί αποκρατικοποιήσεων.

Γνωρίζουμε πλέον, ότι στην τράπεζα Αττικής, μεγαλομέτοχος της οποίας είναι το ταμείο, χιλιάδων άνεργων, ανασφάλιστων, χειμαζόμενων μηχανικών, έχουν τοποθετηθεί τρεις εντεταλμένοι οικονομικοί υπηρέτες του μνημονίου.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της τράπεζας για την τοποθέτηση αυτών των στελεχών στο ΔΣ της και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι η τράπεζα Αττικής, η μοναδική που βρίσκεται έξω από τον έλεγχο του ΤΧΣ, η τράπεζα στην οποία έχουν τοποθετηθεί 400 εκ ευρώ από τις εισφορές γενεών μηχανικών, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει βορά της τρόικας και των ντόπιων υποτακτικών της.

Δηλώνουμε από τώρα στην κυβέρνηση, ότι οι μηχανικοί δε θα επιτρέψουν να γίνει η τράπεζα Αττικής ένα ακόμα Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, και να πωληθεί έναντι πινακίου φακής, ενώ το ταμείο  τους είναι μεγαλομέτοχος.

Προειδοποιούμε τη διοίκηση Γαμβρίλη, τον εντεταλμένο του Σαμαρά κ.Σελλιανάκη (βασικό υπεύθυνο του σχεδιασμού για την τράπεζα), και τα μέλη του ΔΣ της τράπεζας Αττικής, ότι η παραμικρή απώλεια στα χρήματα των μηχανικών, θα έχει ως αποτέλεσμα να καταστούν πολιτικά και νομικά υπεύθυνοι γι’ αυτό και να υποστούν τις αντίστοιχες συνέπειες. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει ακέραια και το σημερινό πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Σπίρτζη, αλλά και τις παρατάξεις (ΠΑΣΚ,ΔΚΜ) που στηρίζουν τη διοίκηση  της τράπεζας, μέσω των εκπροσωπήσεων τους.

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2014

This entry was posted in Ασφαλιστικό, Διαφθορά, Ενημέρωση and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Death-test στην τράπεζα Αττικής με Σελλιανάκη, Μάναλη, Μπακατσέλο και Γραμματίδη

  1. Παράθεμα: Attica Bank: Έρχεται νέα ανακεφαλαιοποίηση; | Ριζοσπαστικη Πρωτοβουλια Μηχανικων

  2. Ο/Η Δημοσθένης Αρχιμανδρίτης λέει:

    Στην αρχή του αρθρου γράφει την Τρίτη 7 Φεβρ.
    Ομως η 7 Φεβρ είναι Παρασκευή
    Ποιά Ημερομηνία ισχύει ;;

Σχολιάστε