Το Επιμελητήριο σ’ Εμάς

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Σ’ ΕΜΑΣ

Έφτασε η ώρα εμείς, οι χιλιάδες μηχανικοί σε όλη την Ελλάδα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να δημιουργήσουμε το Τεχνικό Επιμελητήριο που έχουμε ανάγκη τόσο εμείς όσο και η κοινωνία. Γιατί το ΤΕΕ αποτελεί θεσμό κρίσιμο για την επιβίωσή μας, αλλά, πάνω απ’ όλα, σημαντικό για το αύριο της κοινωνίας. Γιατί μπορούμε να προσφέρουμε πολλά ως μηχανικοί. Και γιατί η χώρα πρέπει να συγκροτηθεί παραγωγικά από την αρχή. Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από την ακραία λιτότητα, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την εκμηδένιση των δημόσιων επενδύσεων και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ως εδώ η απαξίωση του ρόλου μας! Ως εδώ η αναξιοπρέπεια στην οποία οδηγείται ο κλάδος και οι ζωές μας! Ως εδώ η απάθεια και η ανοχή μας! Στις 24 Νοέμβρη κάνουμε την αρχή. Κλείνουμε το κεφάλαιο των διοικήσεων και των μηχανισμών ενός ΤΕΕ που μας άφησε απροστάτευτους από τις τραγικές επιπτώσεις της κρίσης, που δεν μας αντιμετώπισε ως επιστήμονες, δυναμικό απαραίτητο για την ανάκαμψη, αλλά λειτούργησε στην ουσία σαν κυβερνητικό όργανο με “πινελιές” ανούσιας διαμαρτυρίας και σαν διαπλεκόμενο κέντρο εξυπηρέτησης “ημετέρων”. Την ίδια στιγμή παρακολουθούσε αδιάφορα τους νέους συναδέλφους να μην μπορούν να γραφτούν στο ΤΕΕ και πολλοί να φεύγουν στο εξωτερικό, τους αυτοαπασχολούμενους να μένουν ανασφάλιστοι αδυνατώντας να πληρώσουν τις εισφορές τους, τους μισθωτούς με ή χωρίς μπλοκάκι να δέχονται απίστευτες περικοπές και τραγικές συνθήκες εργασίας, τα τεχνικά γραφεία να μην μπορούν να κρατήσουν το προσωπικό τους, τους περισσότερους συναδέλφους τυπικά να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά ουσιαστικά άνεργοι χωρίς καν δικαίωμα για επίδομα ανεργίας. Θα επιτρέψουμε λοιπόν σε αυτούς να ξαναπάρουν τις τύχες του ΤΕΕ;  Είτε με την ψήφο μας είτε (κι αυτό είναι το πιο κρίσιμο) με την αποχή μας;

redorange

Εμείς θέλουμε το ΤΕΕ να είναι τεχνικός σύμβουλος όχι απλά της πολιτείας αλλά της κοινωνίας που μάχεται και δημιουργεί, να στηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με σεβασμό στο περιβάλλον, να υπερασπιστεί τη  δημόσια περιουσία και τον πλούτο της χώρας. Θέλουμε ένα ΤΕΕ φορέα δημοκρατίας και συμμετοχής. Κι αυτά δεν είναι λόγια του αέρα, είναι στο χέρι μας. Αν αγωνιστούμε γι’ αυτά όλοι μαζί, μπορούμε να τα πετύχουμε.

Ξεκινήσαμε την πορεία μας πριν από μερικούς μήνες συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις στο ΕΤΑΑ ενάντια στις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και στην ανοιχτή συνέλευση μηχανικών. Είδαμε ότι αν είμαστε ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα. Προϋπόθεση για μεγαλύτερες νίκες είναι μια νέα πλειοψηφία στο ΤΕΕ διαμορφωμένη από το σύνολο των μηχανικών που διαλύονται από την κρίση και τα μνημόνια, των μηχανικών που αντιστέκονται.

Εσύ έχεις την πρωτοβουλία

Το ΤΕΕ δεν θα γίνει καλύτερο γιατί είμαστε εμείς ικανότεροι, αλλά επειδή θα ανοίξουμε τις πόρτες του στη συλλογική δύναμη των μηχανικών. Για εμάς οι δήθεν επαΐοντες και οι διαχρονικοί παράγοντες δεν έχουν πλέον χώρο στο ΤΕΕ.

Επικοινώνησε μαζί μας. Ενημερώσου. Μπες στο διάλογο και πες την άποψή σου.  Δράσε. Ένωσε τη φωνή σου με τη δικιά μας. Γιατί…

… η συμμετοχή μας τους φοβίζει!

ΣΤΟΧΟΙ ΔΡΑΣΗΣ

Ανατροπή των μνημονιακών δυνάμεων που διοικούν το ΤΕΕ

Καμία συνεργασία με το μνημονιακό σύστημα. Ρήξη με το ΤΕΕ των μηχανισμών και των παρασκηνίων.

Δημιουργία δομών στο ΤΕΕ όπου θα εκφράζονται οι μηχανικοί που σήμερα δεν έχουν φωνή

Για τις ανάγκες των πολλών μηχανικών που μέχρι σήμερα είναι στο περιθώριο. Με πραγματική δημοκρατία, συμμετοχή, ισοτιμία, πλήρη διαφάνεια. Με αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας όλων των συναδέλφων, όχι μόνο των «επαγγελματιών» των παρατάξεων. Με ανάκτηση των πόρων για τη λειτουργία του ΤΕΕ ως αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Άμεσα μέτρα στήριξης των μηχανικών

Να αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε δομές, διαδικασίες και πόρους για τη στήριξη των συναδέλφων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προνοιακά επιδόματα, δομές αλληλεγγύης, πάγωμα εισφορών κλπ). Η υποβάθμιση του ΤΣΜΕΔΕ και η κλοπή των αποθεματικών του, απότοκο των μνημονιακών πολιτικών, πρέπει να μας διδάξει και να μας κινητοποιήσει.

ΤΕΕ – μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Προς όφελος της κοινωνίας, με περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Με παραγωγή βασισμένη στο τρίπτυχο έρευνα – καινοτομία – νέα τεχνολογία. Με επενδύσεις χαμηλού κόστους, αξιοποίησης τεχνολογιών αιχμής, έντασης γνώσης. Με συνεταιριστικά εγχειρήματα παραγωγικού σκοπού, σε όλο το φάσμα των μηχανικών. Με δημόσια έργα επιλεγμένα με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Με υποστήριξη του δημόσιου χαρακτήρα αγαθών και υπηρεσιών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.

Μεγάλη πρωτοβουλία του ΤΕΕ για τους νέους μηχανικούς

Να καταγράψουμε τους νέους που δεν έχουν γραφτεί στο ΤΕΕ για οικονομικούς λόγους και να πάρουμε μέτρα για την αποθάρρυνση της μετανάστευσης και την επιστροφή όσων έχουν ήδη φύγει. Να αξιοποιήσουμε ανεκμετάλλευτους τομείς προνομιακούς για τη χώρα (θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, ναυπηγική βιομηχανία, λιμενικά έργα, κλπ) με επίκεντρο τους νέους μηχανικούς.

ΤΣΜΕΔΕ σε νέα πορεία μαζί με όλα τα ταμεία, υπέρ των ασφαλισμένων

Χρειαζόμαστε ένα «Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης των Ταμείων» με χρηματοδότηση από τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και ειδικές πολιτικές. Να απαιτήσουμε την κάλυψη των κλεμμένων αποθεματικών από το PSI, την καταβολή των οφειλομένων  από το κράτος. Να διερευνήσουμε την προσφορότερη λύση για τη διασφάλιση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ, με επανεξέταση της θέσης του ταμείου μας στην Τράπεζα Αττικής.

This entry was posted in ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Ε.Ε, Θέσεις and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε