ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Μ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

Προς Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή

Σε κάθειρξη δεκατριών ετών χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή της ποινής, για συμμετοχή στη ΣΠΦ (Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) και «λήψη, κατοχή, μεταφορά και απόκρυψη όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος και τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων και οργανώσεων», καταδικάστηκε την 1η Ιούνη η Ηριάννα Β.Λ., από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Η 29χρονη υποψήφια διδάκτορας στοχοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 όταν συνελήφθη ο σύντροφός της, ο οποίος κατηγορήθηκε με το άρθρο 187Α για συγκρότηση, ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για να αθωωθεί στη συνέχεια ομόφωνα και πλέον αμετάκλητα, ήδη από το πρωτόδικο Δικαστήριο, με τη σύμφωνη γνώμη ακόμη και του εισαγγελέα της έδρας, Σωτήριου Μπάγια.

Το 2013 στο παραπεμπτικό βούλευμα τονίζεται ότι «κανένα στοιχείο που να τη συνδέει με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν βρέθηκε από την άρση τόσο του τηλεφωνικού όσο και του τραπεζικού απορρήτου. Περαιτέρω ούτε κατά τη διενέργεια κατ’ οίκον έρευνας, ούτε όμως και κατά τη διενέργεια έρευνας σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα της προέκυψε οποιοδήποτε στοιχείο που να αποδεικνύει την εμπλοκή ή συμμετοχή της».

Το μοναδικό «ενοχοποιητικό στοιχείο» εις βάρος της ήταν ένα εύρημα DNA σε γεμιστήρα όπλου που βρέθηκε θαμμένος στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Το δείγμα αυτό ήταν φτωχό τόσο σε μάζα όσο και σε ποιότητα ώστε να μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα ταυτοποίησης. Ενδεικτικά αναφέρεται πως για πλήρη ταυτοποίηση απαιτείται δείγμα τουλάχιστον 1000pg ενώ για να μπορεί απλά να ελεχθεί απαιτείται να είναι 250pg. Το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν  200 pg.

Η πανεπιστημιακός Ηριάννα Β.Λ. δηλώνει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει σχέση με τον πολιτικό χώρο στον οποίο της αποδίδεται συμμετοχή. Πρόκειται για μια περίπτωση ποινικοποίησης των προσωπικών της σχέσεων και των κοινωνικών της συναναστροφών που δε συνάδουν με το κράτος δικαίου.

Η Ο.Μ. Μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει τη μεθοδευμένη διαδικασία η οποία οδήγησε στην καταδίκη της Ηριάνας σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού και καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης σ. Κοντονή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εφαρμοσθεί το Δίκαιο και όλοι οι κανόνες για μια αμερόληπτη δίκη.

Λεωνίδου 5 Ιουλίου 2017

Advertisements
This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s