Κατανομή των εδρών στις Κυκλάδες ανάλογα με το αποτέλεσμα των Εκλογών; ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

… και εκεί που νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα στο ΤΕΕ, για μία ακόμα φορά, διαψευστήκαμε.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Σύμφωνα με τον κανονισμό του ΤΕΕ, η  Ν.Ε. Κυκλάδων του ΤΕΕ εκλέγεται από την κεντρική αντιπροσωπεία. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι (περιφερειακές) αντιπροσωπείες του ΤΕΕ φροντίζουν και κατανέμουν τις έδρες για τις τοπικές αντιπροσωπείες κατ’ αναλογία των ψήφων της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης στην αντίστοιχη τοπική κάλπη. Μέχρις εδώ όλα καλά.

Καταλαβαίνετε λοιπόν την έκπληξη πολλών μελών της κεντρικής αντιπροσωπείας όταν αντιλήφθηκαν ότι η εισήγηση που υπήρχε δεν ακολουθούσε ακριβώς αυτό το – λογικό, τεκμηριωμένο και πάνω από όλα δημοκρατικό – σκεπτικό, αλλά αντιθέτως όριζε τα μέλη σύμφωνα με το συμφέρον κάποιων παρατάξεων που όμως δεν είχαν πάρει αρκετές ψήφους στις Κυκλάδες!

Για τον λόγο αυτό προτείναμε το αυτονόητο: Να εμπιστευτούμε τη βούληση των 254 συναδέλφων μηχανικών που ψήφισαν στις Κυκλάδες και να κατανεμηθούν οι 5 έδρες με βάση την απλή αναλογική. Στην περίπτωση αυτή οι έδρες κατανέμονταν, από μία, και κατά σειρά ψήφων, στις παρατάξεις: ΔΚΜ, ΡΠΜ-Οικολόγοι Μηχανικοί και Συνεργαζόμενοι, ΑΚΜΗ, ΕΛΕΜ και μετά από κλήρωση σε μία εκ των ΑΡΑΓΕΣ ή Ανασυγκρότηση Μηχανικών – ΤΕΕ από την αρχή.

Αντιθέτως, η εισήγηση αφαιρούσε τις έδρες των ΑΚΜΗ, ΕΛΕΜ και ΑΡΑΓΕΣ / Ανασυγκρότηση Μηχανικών – ΤΕΕ από την αρχή και τις έδινε σε ΔΗΣΥΜ, ΔΗΠΑΜ και σε έναν άλλο συνάδελφο, ο οποίος δεν είχε συμμετάσχει (!) στις τελευταίες εκλογές. Για την επιλογή αυτή κανένα σκεπτικό δεν δόθηκε, καμία εξήγηση, παρά μόνο ότι είναι θέμα της κεντρικής αντιπροσωπείας και άρα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει!

Δυστυχώς οι παρατάξεις ΔΗΣΥΜ και ΔΗΠΑΜ (που ωφελούνταν από την πρωτότυπη πρόταση κατανομής των εδρών) με τη στήριξη και της ΔΚΜ δεν φάνηκε να προβληματίζονται ή να αισθάνονται ότι πρέπει να σεβαστούν την ψήφο των μηχανικών στις Κυκλάδες και, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, προχώρησαν στην υπερψήφιση της πρωτότυπης πρότασής τους…

Από την πλευρά μας απλά εκθέτουμε στους μηχανικούς, ιδιαιτέρως των Κυκλάδων, το γεγονός πιστεύοντας ότι κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό…

Advertisements
This entry was posted in Αλλες Παρατάξεις, Αντιπροσωπέια ΤΕΕ, ΕΚΛΟΓΕΣ Τ.Ε.Ε and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s