Επιστολή στην ΕΦ.ΣΥΝ. – Η απάτη της «εθνικής συνεννόησης»

Με αφορμή το από 14/04/2017 άρθρο της ΕΦ.ΣΥΝ. υπό τον τίτλο «Πράσινος Εμφύλιος στο ΤΕΕ» αποστείλαμε στον αρθρογράφο την ακόλουθη επιστολή, προκειμένου να μπλοκαριστεί εν τη γενέσει της οποιαδήποτε απόπειρα παραχάραξης της πολιτικής πραγματικότητας:
«προς κ. Δ. Κουκλουμπέρη,
 
Προσφάτως έπεσε στην αντίληψή μας άρθρο σας στην Εφημερίδα των Συντακτών σχετικά με τις πρόσφατες διαδικασίες εκλογής προέδρου και διοίκησης στο ΤΕΕ του και τα σχετικά εσωκομματικά ζητήματα που προέκυψαν στο ΠΑΣΟΚ. Αν και φανταζόμαστε ότι το συγκεκριμένο άρθρο αφορά το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ και τις σχετικές εσωκομματικές διαμάχες, τα συμπεράσματα που προκύπτουν στους αναγνώστες απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, προφανώς λόγω ενημέρωσής σας μόνο από κύκλους του ΠΑΣΟΚ.
 
Με τη σειρά μας λοιπόν θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επί αρκετούς μήνες έγινε μία μεγάλη προσπάθεια, με τη συμμετοχή πολλών παρατάξεων, μεταξύ των οποίων και η δική μας, για την εκλογή ενός προεδρείου με προοδευτικά χαρακτηριστικά, χωρίς προαπαιτούμενα όσον αφορά το ρόλο των παρατάξεων, αλλά και κυρίως του προσώπου που θα προτείνονταν από όλους για πρόεδρο. Για εμάς συνομιλητές σε μια τέτοια προσπάθεια ήταν όχι όλες οι παρατάξεις γενικά και αόριστα, αλλά αυτές που θεωρήσαμε ότι μπορούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης του προβλήματος του συστηματος ΤΕΕ, το οποίο εμείς παλεύουμε και θα παλεύουμε στο μέλλον να ανατρέψουμε. Η προσπάθεια αυτή θα μπορούσε να έχει θετικό αποτέλεσμα, με την προϋπόθεση να είχε συμμετάσχει μέχρι τέλους και η παράταξη της ΔΗΣΥΜ. Ωστόσο η ΔΗΣΥΜ αποφάσισε να αποχωρήσει από τον διάλογο με τις υπόλοιπες παρατάξεις την παραμονή των διαδικασιών εκλογής του προεδρείου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και ενώ συζητούνταν από τους συμμετέχοντες η πιθανή στήριξη υποψηφιότητας από την παράταξη αυτή για τη θέση του προέδρου του ΤΕΕ. 
 
Δυστυχώς η στάση αυτή οδήγησε στην αδυναμία εκλογής προεδρείου – και ειδικά προέδρου – με συνολικά προοδευτικά χαρακτηριστικά. Μετά από την εξέλιξη αυτή, η παράταξή μας στήριξε σε όσες θέσεις κατέβηκαν, υποψήφιους προερχόμενους από τις παρατάξεις που είχαμε συναντίληψη για το μέλλον του ΤΕΕ, σε αντίθεση με τη ΔΗΣΥΜ. Μάλιστα, όλες οι σχετικές μας αποφάσεις ελήφθησαν σε κάθε περίπτωση με συλλογικές διαδικασίες και συνεπώς εγγυητής της οποιασδήποτε προσπάθειάς μας ήταν και είναι ολόκληρη η παράταξη, χωρίς να ανατίθενται «ειδικοί ρόλοι» για ανύπαρκτες συμφωνίες, όπως ευφάνταστα διαρρέουν «κύκλοι». Τέλος, η συμμετοχή μας στο προεδρείο, σε καμία περίπτωση δε δίνει άλλοθι, ούτε προσφέρει κάλυψη σε λογικές διοίκησης και πρακτικές σαν και αυτές που τα τελευταία χρόνια έχουν απαξιώσει το ΤΕΕ, όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του. Αντιθέτως, σκοπεύουμε με τις παρεμβάσεις μας και την καθημερινή μας δράση να στρέψουμε το ΤΕΕ σε προοδευτική, δημοκρατική κατεύθυνση.
 
Σχετικά με τα παραπάνω μπορείτε να ανατρέξετε στις ανακοινώσεις της παράταξής μας, με τελευταία την: https://rizoengineers. wordpress.com/2017/04/11/ dioikisi_tee/ , ενώ για πληρέστερη ενημέρωση μπορείτε φυσικά να επικοινωνήσετε και απευθείας μαζί μας.
 
Θεωρούμε ότι η ενημέρωση για μαζικούς φορείς, επιμελητήρια κλπ δε μπορεί να γίνεται μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της μονομερούς πληροφόρησης και δε δεχόμαστε την εκμετάλλευσή τους για εσωκομματικούς λόγους και επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι η πραγματικότητα πρέπει να αποκατασταθεί με την πρώτη ευκαιρία σε επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας.
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ«
Advertisements
This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s