Κοινή Δήλωση για την Attica Bank

Αναλογιζόμενοι τους κόπους και τα χρήματα των ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ που έχουν επενδυθεί στην Τράπεζα Αττικής, και σε αντίθεση με πρακτικές που επί της ουσίας θα οδηγούσαν στον μηδενισμό της αξίας των μετοχών της τράπεζας, σεβόμαστε την επένδυση με σκοπό να ανακτήσει το ταμείο όσα από τα αποθεματικά είχε αρχικά τοποθετήσει, και σε κάθε περίπτωση να μην υπάρξουν νέες απώλειες.
Σήμερα, η Τράπεζα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Άστοχες επιλογές και εκβιασμοί μας έφεραν ως εδώ. Στο κρίσιμο σταυροδρόμι οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Η Τράπεζα πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια, τα στελέχη της να διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις ή και εμπειρία ενώ ο σχεδιασμός του βασικού μετόχου για τη λειτουργία της οφείλει να είναι συλλογικός.
Θέλουμε να στείλουμε ένα διπλό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι εκβιασμοί εις βάρος ενός ταμείου με πολλές χιλιάδες ασφαλισμένους δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί. Την ίδια ώρα οι προσωπικές τακτικές και επιλογές με γνώμονα την εξυπηρέτηση ενός μηχανισμού συμφερόντων αποδείχτηκε ότι οδηγούν μόνο σε καταστροφικά αποτελέσματα.
Κρυφοί πόθοι μειοψηφικών – ευτυχώς- κύκλων να καταρρεύσει η τράπεζα  ώστε να προκληθεί  ευρύτερη πολιτική αναταραχή θα μείνουν ανεκπλήρωτοι. Δηλώνουμε, σε κάθε τόνο, ότι δε σκοπεύουμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τα χρήματα των ασφαλισμένων.
 
Νίκος Ανδρεδάκης, μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ
Θεόφραστος Βαμβουρέλλης, μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ
Αντώνης Πρωτονοτάριος, Α’ Αντιπρόεδρος Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ
Δημήτρης Φιλιππής, Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ
Advertisements
This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s