Απόφαση στήριξης απολυμένης συναδέλφου από τη Δ.Ε. του ΤΕΕ

aplhrwtoi-anergoi

Μετά από καταγγελία συναδέλφου, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ ενημερώθηκε ότι η Biosar Energy, θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, «έλυσε» τη συνεργασία της με συνάδελφο μηχανικό αφού πρώτα της ζήτησε να υπογράψει συμφωνητικό με βάση το αγγλικό δίκαιο και να δηλώσει ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της υπάλληλο, εργαζόμενη, αντιπρόσωπο ή συνεργάτη του ομίλου, αλλά «ανεξάρτητο ανάδοχο» και να ξεκαθαρίσει ότι «η συμφωνία συνιστά μια σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών και όχι σύμβαση εργασίας» .

Η ΔΕ του ΤΕΕ συζήτησε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και μετά από τοποθετήσεις των Μελών της:

  1. Εκφράζει κατά πλειοψηφία την αντίθεσή της στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων που εκφράζεται και με το Δ.Π.Υ. ως εξαρτημένη σχέση εργασίας και δηλώνει τη στήριξή της στη συνάδελφο στο πλαίσιο του διαρκούς αιτήματος για σταθερές σχέσεις με αξιοπρεπείς απολαβές.
  2. Επίσης η Διοικούσα Επιτροπή αποφασίζει κατά πλειοψηφία να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή, θεωρώντας ότι σε μία ευνομούμενη πολιτεία, θα πρέπει να διαφυλάσσονται τα εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα, στις  εργασιακές σχέσεις δεν μπορεί παρά να εφαρμόζεται και να κατισχύει το ελληνικό εθνικό δίκαιο και όχι της χώρας  στην οποία διατηρεί έδρα η εκάστοτε εταιρεία και ότι η συγκεκριμένη «λύση συνεργασίας» ισοδυναμεί με εκδικητική απόλυση και ζητά την ανάκλησή της.

 

 

Advertisements
This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s