Αλλαγή ασφαλιστικής κλάσης και Εμπρόθεσμη πληρωμή

Μέχρι 9-10-2015 η εκπρόθεσμη καταβολή των εισφορών του Α΄ εξαμήνου 2015 για όσους έχουν αιτηθεί αλλαγή ασφαλιστικής κλάσης 

Συμφωνα με τον Ν. 4331/15 υπάρχει δυνατότητα κατάταξης των μηχανικών σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, για όσους δεν έχουν λυξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το ασφαλιστικό ταμείο. Επισημαίνουμε όμως ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας της κατώτερης ασφαλιστικής κλάσης για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους.

Σύμφωνα με το άρθρο 39 παράγραφο 4 υπάρχει κίνδυνος απώλειας της κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Οι ασφαλισμένοι παραμένουν στην κατώτερη επιλεγείσα ασφαλιστική κατηγορία, εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και σε περίπτωση που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης δεν έχουν εκπέσει αυτής. Σε αντίθετη περίπτωση επανέρχονται αυτοδικαίως στην υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία που θα υπάγονταν βάσει του χρόνου ασφάλισής τους, εφόσον δεν είχαν ασκήσει το δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Παράλληλα, με την παράγραφο 5 του ίδιου άρθρου δίνεται δυνατότητα επαναφοράς της ευεργετικής διάταξης:

«Σε περίπτωση απώλειας για οποιονδήποτε λόγο του δικαιώματος επιλογής κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, ο ασφαλισμένος δικαιούται να επανέλθει με νεότερη αίτησή του, για μία και μόνο φορά, κατατασσόμενος στην επιλεγείσα ασφαλιστική κατη− γορία. Στην περίπτωση αυτή η υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία γίνεται από την πρώτη του επόμενου της υποβολής της νέας αίτησης μήνα.».

Ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ για την εμπρόθεσμη πληρωμή για όσους έχουν αιτηθεί αλλαγή ασφαλιστικής κλάσης

Όσοι ασφαλισμένοι έχουν ήδη αιτηθεί αλλαγή ασφαλιστικής κλάσης (μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στο http://www.tsmede.gr/n4331) και όσοι θα την αιτηθούν έως και τις 30/9/2015 ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΗΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙ, θα παραλάβουν τις ΝΕΕΣ ειδοποιήσεις πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Α’ Εξαμήνου του 2015 (με τις ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ) από τις 1/10/2015 έως και τις 6/10/2015 (μέσω του διαδικτυακού τόπου του ταμείου). Η εμπρόθεσμη πληρωμή (χωρίς πρόσθετα τέλη) θα έχει καταληκτική ημερομηνία τις 9/10/2015 (ημέρα Παρασκευή).

Σημείωση !!! Η ανωτέρω προθεσμία ισχύει και για την δόση πληρωμής του τρέχοντος μήνα για τους ασφαλισμένους που τηρούν διακανονισμό οφειλών και αιτηθούν αλλαγή της ασφαλιστικής τους κλάσης από τις 25/9/2015 έως και τις 30/9/2015.

Δείτε την ανακοίνωση του ΤΣΜΕΔΕ

Advertisements
This entry was posted in Ασφαλιστικό and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s