Εκδήλωση διαβούλευσης του ΤΕΕ για το νέο ΕΣΔΑ

Σε συνέχεια της παρουσίασης από το ΥΠΑΠΕΝ του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) την προηγούμενη εβδομάδα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ευρύτερη δυνατή συζήτηση του θέματος, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ως επιστημονικού συμβούλου της Πολιτείας, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.  Για αυτό το λόγο το ΤΕΕ διοργανώνει την Παρασκευή 12/6/2014 ώρα 16:30, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ(Νίκης 4, Αθήνα, 1ος όροφος) εκδήλωση διαβούλευσης για το νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων.

4979645

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί ως ομιλητές ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, οι αρμόδιοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς των τριών συναρμόδιων υπουργείων, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, εκπρόσωποι Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ), εκπρόσωποι φορέων της αγοράς και της κοινωνίας των πολιτών.

Σχετικά με το θέμα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: «Κοινός στόχος όλων μας είναι ο ΕΣΔΑ να προκύπτει ως αποτέλεσμα ευρύτατου, ουσιαστικού και αναλυτικού διαλόγου μεταξύ της Πολιτείας, των ενδιαφερομένων και της κοινωνίας, στόχος που δεν υπηρετείται από τη μικρή διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης. Το ΤΕΕ, πιστό στην παράδοση του θεσμικού του ρόλου, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να βρεθούν μαζί, στον ίδιο χώρο, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Θέλουμε να διευκολύνουμε όλους να ληφθούν οι κατάλληλες για το μέλλον της χώρας αποφάσεις».

Παράλληλα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κατέθεσε ήδη στον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος, επίσημο αίτημα παράτασης της δημόσιας διαβούλευσης για τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό «η δημόσια διαβούλευση για τον ΕΣΔΑ πρέπει να παραταθεί. Η προθεσμία των δέκα ημερών που δόθηκε από το ΥΠΑΠΕΝ είναι πολύ μικρή, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατατεθούν εμπεριστατωμένες, κοστολογημένες και τεκμηριωμένες προτάσεις που θα έχουν προκύψει από διάλογο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Αναδημοσίευση από το site του ΤΕΕ

Advertisements
This entry was posted in Ενημέρωση, Περιβάλλον/Ενέργεια and tagged , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s