Κι όμως, στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε ακόμα για σκοινί

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την επιχείρηση «σπιλώστε το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του» η οποία οργανώνεται από την ηγετική ομάδα της ΝΔ, με εκτελεστικά όργανα τους πιο θρασείς και ξεδιάντροπους εκπροσώπους της.

Σε συνέχεια της «στήριξης» της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης που μετατράπηκε σύντομα σε εκπροσώπηση των θέσεων των δανειστών, έρχεται η χωρίς αιδώ προσπάθεια να περάσει το «όλοι ίδιοι είμαστε», «όλοι τα ίδια κάνουμε».

Κύριος στόχος είναι να πληγεί το ξεκάθαρο ηθικό πλεονέκτημα που διαθέτουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Να χαθεί η εμπιστοσύνη που εκφράστηκε στις εκλογές της 25ης του Γενάρη και να επιβεβαιωθεί το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης».

Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι εξέχοντα μέλη λιστών που ελέγχονται για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Δεν είμαστε όλοι στην πολιτική γόνοι πολιτικών, εκδοτών, κλπ, ώστε να κληρονομήσουμε έτοιμα «μαγαζιά». Δεν είμαστε όλοι πρωταγωνιστές βίντεο που δείχνουν φακέλους να μπαίνουν στην τσέπη. Δε δικαζόμαστε όλοι για μίζες, εξυπηρετήσεις, παράνομο πλουτισμό.

Η ενόχληση των στυλοβατών του Μνημονίου για το ξήλωμα των ενεργούμενών τους στη δημόσια διοίκηση αναφέρεται και σε μέλη και στελέχη της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών.

Σε ανακοίνωση του Βαρβιτσιώτη στις 5/5 αναφέρεται στο διορισμό του Στέλιου Πλιάκη ως Προέδρου του ΕΤΑΑ. Υποθέτουμε θα προτιμούσε να παραμείνει ο διαβόητος για τις μεθόδους του Σελλιανάκης, που μεταχειρίστηκε κάθε μέσο για να εκτελέσει τις άνωθεν εντολές και να εφαρμόσει τη μνημονιακή πολιτική.

Αναφέρεται στην τοποθέτηση του Μανώλη Παναγιωτάκη ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ. Θα προτιμούσε να βρίσκονται στη θέση αυτή άνθρωποι των συμφερόντων που λυμαίνονται τη ΔΕΗ, ή κάποιος της ελεύθερης αγοράς των εταιρειών που υπεξαίρεσαν τα χρήματα των πολιτών ή ο Βορίδης που τους υπερασπίζεται ως δικηγόρος τους. Αναφέρει και το όνομα της Μαρίας Τολάκη, στην οποία αποδίδει την κατηγορία ότι είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος της ΔΕΗ και σύζυγος του Μ. Παναγιωτάκη. Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ήθελε να πει ο ποιητής.

Αναφέρεται στον Χρήστο Καραμάνο, ως να διορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών στην Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό της Ρένας Δούρου. Ή δεν είναι πληροφορημένος ή θα προτιμούσε να παραμείνει κάποιος του συστήματος Σγουρού εκεί, ο οποίος θα ήταν μαθημένος για το πώς γίνονται οι δουλειές.

Αντίστοιχες αναφορές γίνονται για τον Γιώργο Τσίπρα, τον Αλέξη Χαρίτση, επίσης στελέχη της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών. Και περιμένουμε ότι θα βρει και άλλους το επιτελείο της ΝΔ με την κατηγορία ότι είναι αγωνιστές και στελέχη της Αριστεράς.

Όμως εκτός από αυτή την κατηγορία, τα στελέχη της ΝΔ προχωρούν και σε ένα κρεσέντο σεξισμού και χυδαιότητας.

Πρόσφατο κρούσμα αυτής της λογικής η ανακοίνωση της Σοφίας Βούλτεψη σχετικά με την τοποθέτηση της Πέτης Πέρκα στη Γενική Γραμματεία Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, την οποία αποδίδει στη σχέση της με τον Δημήτρη Βίτσα.

Η συντρόφισσα Πέτη Πέρκα είναι από τους ανθρώπους που στη δουλειά τους δεν ασχολήθηκαν με το να κλείνουν Deals και να παίρνουν μίζες, ούτε να βολεύουν ημέτερους για να στήσουν πελατεία. Δίπλα στον αγώνα για την επιστημονική συγκρότηση, τον αγώνα για επιβίωση, ταίριαξε τον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων της, των συμπολιτών της. Έχει μακρά διαδρομή στην συνδικαλιστική δράση, τον πολιτικό αγώνα για μια δικαιότερη και καλύτερη κοινωνία. Για την Βούλτεψη και όσους δε γνωρίζουν την Πέτη, παραθέτουμε το βιογραφικό της:

«Η Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα.

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό στα Συγκοινωνιακά (ΑΠΘ).

Από τα φοιτητικά της χρόνια, ως μέλος της ΠΠΣΠ, ως ανένταχτη, ως μέλος του ΣΥΝ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει συνεχή παρουσία στην αριστερά, στους κοινωνικούς αγώνες και στα κινήματα.

Εργάσθηκε στον ιδιωτικό και στη συνέχεια στον δημόσιο τομέα (ΚΥΔΕΠ, ΔΕΚΕ, Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας).

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας των Μηχανικών του Δημοσίου, μέλος της Αντιπροσωπείας του  ΤΕΕ και μέλος της  Δ.Ε. του ΤΕΕ – ΤΚ Μακεδονίας. Υπεύθυνη για το πόρισμα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού και υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης το 2009 και το 2012.
Ιδρυτικό μέλος και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος των Δημοτικών Κινήσεων «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» (2002, 2006) και «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» (2010).

Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 2014.

Σήμερα μέλος της  Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Συντονίστρια του τμήματος Υποδομών, ιδρυτικό μέλος της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών, μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέχρι πρόσφατα μέλος της Διοικούσας του ΤΕΕ με ευθύνη στον τομέα Ενέργειας, Δημοσίων Έργων, ΤΑΙΠΕΔ και παρακολούθησης του Νομοθετικού Έργου.

Είναι μητέρα δυο παιδιών.»

Είμαστε περήφανοι που η παρούσα κυβέρνηση επιλέγει στελέχη επιστημονικά συγκροτημένα, γνώστες του αντικειμένου τους, με συμμετοχή και δράση στους αγώνες, δοκιμασμένα και πολλαπλώς επιβεβαιωμένα από τους συναδέλφους τους.

Επειδή εμείς τη γνωρίζουμε καλά, εκφράζουμε και επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη και τη συμπαράστασή μας απέναντι  στην ανοίκεια επίθεση που δέχεται. Επίθεση σεξιστική και χυδαία. Επίθεση που είναι προφανές ότι χαρακτηρίζει μόνο αυτόν που την κάνει.

Δηλώνουμε ότι δεν πτοούμαστε από τέτοιες επιθέσεις. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα ενάντια στα συμφέροντα και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους που έφτασαν τον τόπο σε αυτό το σημείο. Θα συνεχίσουμε τη μάχη από όλες τις θέσεις για να γίνει η κοινωνία μας καλύτερη και δικαιότερη.

Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών

Advertisements
This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

One Response to Κι όμως, στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε ακόμα για σκοινί

  1. Ο/Η Βασιλική Κοϊτσάνου λέει:

    Και πολύ καλά κάνετε να μην δίνετε και πολύ σημασία, εμένα με ικανοποιεί απόλυτα η λύσσα που βλέπω στα μούτρα τους τώρα που βλέπουν ότι χάνουν την πρόσβαση στο καζάνι και ο κόσμος συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Έβλεπα σήμερα στη «Ελληνοφρένειᨻ αυτόν τον γελοίο να ψάχνει απεγνωσμένα για εχθρούς στην Αίγινα για να γελοιοποιήσει τον Βαρουφάκη και να μην βρίσκει…ούτε και στην λαϊκή . Λύσσα και ξελύσσα και … τίποτα. Πιό επίμονο το ΚΚΕ και από την Ν.Δ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s