ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

Συνάδελφοι,

Με δεδομένο τον εκκωφαντικό θόρυβο που έχει ξεσπάσει σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομενου, που αφορά στον εσωτερικό δανεισμό του Κράτους από τα Ταμειακά διαθέσιμα που δεν προορίζονται για την κάλυψη άμεσων αναγκών των Φορέων του Δημοσίου και εθελοντικά για εκείνα των ασφαλιστικών Ταμείων, αισθανόμαστε την υποχρέωση να καταθέσουμε δημόσια τη θέση μας, δίνοντας αφενός μια απάντηση στους όψιμους τιμητές των συμφερόντων του λαού και αφετέρου σ΄ εκείνες τις πλευρές του θέματος που σκόπιμα φαλκιδεύονται ή αποκρύπτονται, προκειμένου να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα η επικοινωνιακή εκστρατεία σπίλωσης της Κυβέρνησης.
Σχετικά με το πρώτο σκέλος, η πλειοψηφία αυτών που δημιουργούν το μεγάλο θόρυβο, είναι εκείνοι που ταυτισμένοι με το προηγούμενο καθεστώς έχουν συμμετάσχει και συμβάλλει στη δουλεία  και εξάρτηση της χώρας και την εξαθλίωση του λαού μας, με την πιστή εφαρμογή των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών από τους κυβερνητικούς «φίλους τους» και το Ευρωπαϊκό κατεστημένο. Είναι υπόλογοι της διαχρονικής διασπάθισης του Δημόσιου χρήματος, της διαρκούς κλοπής των  αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, συνεπώς οι φωνές τους και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν για το λαό δεν πείθουν κανέναν.
Είναι αυτοί που ενώ έφεραν τη χώρα και το λαό σ΄ αυτή την κατάσταση, επιχαίρουν στην αποτυχία της Κυβερνητικής προσπάθειας, προσπάθειας που αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ότι είναι η πρώτη πραγματική προσπάθεια ή για να κυριολεκτούμε μάχη απέναντι σ΄ όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο ντόπιο και  Ευρωπαϊκό, το οποίο για να αναγκάσει την Κυβέρνηση στην μνημονιακή πολιτική του παρελθόντος έχει στραγγαλίσει οικονομικά τη χώρα.
Σ΄ αυτή συνεπώς την συγκυρία, η Κυβερνητική επιλογή στήριξης των ασφυκτικών ταμειακών αναγκών από χρήματα ούτως ή άλλως δημόσια,  που βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες (υπόλογες της κρίσης, αφού η στήριξή τους έχει κοστίσει σε χρήμα και εγγυήσεις στον Ελληνικό λαό πάνω από 200 δισ. €), εκτιμούμε ότι αποτελεί πράξη ευθύνης και στήριξης της χώρας και της κοινωνίας συνολικά.
Σχετικά με το δεύτερο σκέλος, επισημαίνουμε τις παραμέτρους εκείνες που σκόπιμα φαλκιδεύονται ή αποκρύπτονται :

Πρόκειται για μέρος των διαθεσίμων που δεν είναι άμεσης ανάγκης και όχι για τα αποθεματικά.
Αποτελούν βραχυχρόνια συμμετοχή, με άμεση επιστροφή τους για κάλυψη των ταμειακών αναγκών των Φορέων που θα προκύψουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους.
Το επιτόκιο είναι σαφώς υψηλότερο (2,6%) από το αντίστοιχο μέσο επιτόκιο των  εμπορικών τραπεζών στις οποίες βρίσκονται.
Η εγγύηση και διασφάλιση του Ελληνικού Δημοσίου που προφανώς είναι ισχυρότερη από την οποιαδήποτε διασφάλιση εμπορικής τράπεζας, επιβεβαιώθηκε δε με την νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης (ν. 4320/2015, άρθρο 36) με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύεται να καλύψει  την οποιαδήποτε τυχόν κεφαλαιακή ζημιά προκύψει.

Με βάση τα όσα παραπάνω αναφέραμε, γίνεται προφανής η θετική μας στάση  στην συγκεκριμένη Κυβερνητική επιλογή καθώς και στην σχετική απόφαση του ασφαλιστικού μας Φορέα να συμβάλλει σ΄ αυτήν τη διαδικασία, μετά από ομόφωνες αποφάσεις από  τα όργανά του (ΔΕ ΤΣΜΕΔΕ και ΔΣ ΕΤΑΑ). φφω

Advertisements
This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s