Ψηφίστηκε τροποποίηση στο Πολυνομοσχέδιο για πλήρη ισοπέδωση του επαγγέλματος των μηχανικών

Tο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή υποθηκεύει ακόμη περισσότερο τη Χώρα και επιτίθεται με μανία στην κοινωνία και σε ό,τι μπορεί να την κρατήσει όρθια και να την οδηγήσει στην Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Στον κόσμο της εργασίας, στους Έλληνες επιστήμονες και στους φορείς τους και στον υλικό και άυλο πλούτο της Χώρας.

Για εμάς τους μηχανικούς, επεφύλαξε «ιδιαίτερη» μεταχείριση. Δραστική μείωση πόρων του Ασφαλιστικού μας ταμείου με στόχο την περαιτέρω διάλυσή του αλλά και πλήρη ισοπέδωση των δικαιωμάτων με κολέγια και ΤΕΙ. Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Μηχανικών ΤΕΙ είναι ιδιαιτέρως κατατοπιστική.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ

ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ
Η Πανελλήνια Δ.Α.Κ.Ε. Μηχανικών Τ.E., εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Υστερα από αγώνα 24 ωρών ο Κλάδος μας δικαιώνεται!
Ο Νόμος 4663/1930 με τον οποίο οριζόταν ποιος ασκεί το επάγγελμα του Μηχανικού στη Χώρα μας τα τελευταία 84 χρόνια, αποτελεί πλέον παρελθόν! Μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου το Επάγγελμα του Μηχανικού στη Χώρα μας ασκούν πλέον όχι μόνο οι απόφοιτοι των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών των Ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά ΟΛΟΙ οι Μηχανικοί των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης (και του Πανεπιστημιακού και του Τεχνολογικού Τομέα).
Με την επιμονή και τη σθεναρή στάση του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου αλλά και τη στήριξη συναδέλφων και φίλων Βουλευτών πέρασαν τελευταία στιγμή οι απαραίτητες νομοτεχνικές βελτιώσεις του Υπουργείου Παιδείας.
(*το ΤΕΕ αντιλαμβανόμενο την αντίδρασή μας, επιχείρησε να ζητήσει την απόσυρση εντελώς της επίμαχης υποπαραγράφου ΙΓ.12, όμως το Υπουργείο Παιδείας επέμεινε ότι τώρα ήταν η μόνη ευκαιρία που είχε η χώρα να ξεκαθαρίσει το ποιος είναι Μηχανικός και να αναθεωρηθεί επιτέλους η Νομοθεσία του 1930 και τα κατάφερε).
Ο αγώνας του Κλάδου δεν τελείωσε απόψε. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να διορθωθούν -ακόμα και στο σημερινό πολυνομοσχέδιο-. Όμως είναι σημαντικό ότι επιτέλους έγινε ένα πραγματικό βήμα: η κατάργηση του Ν.4663/1930 που “στοίχειωνε” την Ελληνική Πολιτεία εδώ και 84 χρόνια.. Συνεχίζουμε! Επόμενος στόχος: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες: esos

Advertisements
This entry was posted in Επαγγελματικά δικαιώματα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s