Καταργούν την εταιρεία ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων

Στον κίνδυνο να ακυρωθούν εν εξελίξει μελέτες και έργα με την κατάργηση της «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε.» και την απόλυση του προσωπικού της με σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρύθμισης, χωρίς καν να αξιολογηθούν, εστιάζουν οι εργαζόμενοι σε αυτήν. Όπως επισημαίνουν, η εταιρεία «υλοποιεί δημόσια έργα υψηλής αισθητικής και ποιότητας, που αλλάζουν την εικόνα σε όλες τις πόλεις που δραστηριοποιείται με άμεσα οφέλη για το περιβάλλον, τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας. Σήμερα είναι σε εξέλιξη, συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ ή το Πράσινο Ταμείο, τα εξής δημόσια έργα και μελέτες:

– Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Κνωσού, Πειραιά, Ελευσίνας, Πάτρας, Βέροιας.

– Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί για την ανάπλαση του αστικού ιστού σε όλη την Επικράτεια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Βόλος, Κοζάνη).

– Ολοκλήρωση του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας (Δ. Αρεοπαγίτου – Μακρυγιάννη – Απ. Παύλου – Ερμού) με την Ανάπλαση της Λεωφ. Βασ. Όλγας.

– Ανάπλαση της Πλατείας Θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας και της ευρύτερης υποβαθμισμένης περιοχής».

Το σχέδιο νόμου προβλέπει τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και όλων των εν εξελίξει δημοσίων έργων και μελετών στη Διεύθυνση Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών (ΔΕΕΑΠ) του ΥΠΕΚΑ. Απολύοντας το προσωπικό της ΕΑΧΑ Α.Ε., η πλούσια τεχνογνωσία της χάνεται «διότι δεν μπορεί να μεταβιβαστεί μέσω φακέλων», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα «σημαντικές καθυστερήσεις και προβλήματα στην υλοποίηση των έργων αν όχι την οριστική ακύρωσή τους, με αρνητικές επιπτώσεις στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας (θέσεις εργασίας, έσοδα από τον τουρισμό για το κράτος, μείωση του ΑΕΠ). Ζητούν να στελεχωθεί η διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ με το προσωπικό της ΕΑΧΑ Α.Ε. όπως αναλόγως προβλέπεται για το ΤΕΟ Α.Ε. και μέρος του προσωπικού του.

πηγή: Η Αυγή

eaxa

Advertisements
This entry was posted in Αρχιτεκτονική/Σχεδιασμός, Πολιτισμός and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s